Hva er hensikten med bedøvelse?

Anestesi brukes til å oppnå smertelindring eller lindring i forbindelse med tannbehandling.

Kan tåle all anestesi?
De fleste tolererer bedøvelse. Det er en svært liten del av befolkningen som kan være overfølsom overfor de mest brukte stoffene i anestetika. For disse pasientene finnes det andre forbindelser. Hvis du allerede vet at du ikke kan tolerere vanlige lokalbedøvelser, informer resepsjonen om dette. Hvis tannlegen din vet om dette, kan alternative kombinasjoner brukes til å fortsatt ha nytte av anestesi.

Trenger jeg anestesi, og når skal jeg bli bedøvet?
Å få bedøvelse er et fritt valg, men tannbehandling kan være forbundet med så mye ubehag at det gjør behandlingen ekstra vanskelig å utføre for både tannlegen og deg selv. Det kan være en direkte frykt for å gå til tannlegen av samme grunn.

Smertetærskelen er forskjellig i forskjellige fag, så det bør inkluderes som en parameter i beslutningen om å fortelle meg anestesi.

Hvis det er tale om en større operasjon, er det mest hensiktsmessig å gjøre det under lokalbedøvelse, både med hensyn til smerte, men også for operasjonsområdet, som vil bløde mindre på grunn av. innholdet av vasokonstrictor i bedøvelsesvæsken.

Etter operasjonen vil de første postoperative symptomene (etter operasjonen) være smerte og ømhet, da anestesien vanligvis bare starter etter en stund når smertestillende medisiner kan ta over. Dette er viktig for helbredelsen, da spenningen i smerte reduserer helbredelsesprosessen.

Hva slags bedøvelse er det?
Det finnes flere former for bedøvelse og smertekontroll:

Lokalbedøvelse.
Ledningsanalgesi.
Datastyrt anestesi.
Anestesi.
Hypnose.
lokal anestesi
Denne bedøvelsen kalles også infiltrasjonsbedøvelse. Her er bare et lite område rundt tannens front, rygg og mykt vev stunned.

Ledningsanalgesi
Her er nerverene bedøvet, slik at et mye større område er bedøvet. Det gir en langvarig bedøvelse.

Datastyrt anestesi
Wand and Sleeper One er anestetika som sørger for en meget langsom injeksjon av bedøvelsen. Derfor føler du nesten ikke når du blir bedøvet. Utstyret ser ikke ut som en vanlig fantastisk sprøyte. Videre inneholder behandlingsenheten bare en penn eller en liten børste som er forseglet nær tannen og dens vedlegg. Fluidet skyves veldig sakte inn i det omkringliggende vevet, så det blir ikke for mye for fort. Det er den raske ekspansjonen – for mye væske på kort tid – i andre flotte metoder som vanligvis forårsaker smerte. Nålen er veldig, veldig tynn, noe som også minimerer smerte ved første pinne. Teknologien kan utføre både lokal og linjeanalyse.

Anestesi
Narkose, generell anestesi, er fullbedøvelse, for eksempel, hvis du lider av tannlegeskrekk narkose. Noen tannleger jobber sammen med en bedøvelsesvenn og kan dermed tilby behandling med fullbedøvelse. I disse tilfellene bør du regne med tilleggskostnader. Narkose brukes vanligvis hos pasienter med spesielle behov. Det kan være forfallne tenner, psykiske lidelser eller andre vanskelige forhold.

Hypnose
Noen tannleger jobber med en hypnotisør eller kan bli behandlet for hypnose. Finn en terapeut eller kontakt råd for råd for å dra nytte av dette tilbudet.

Hvilke forskjellige former for bedøvelse er der?
Det finnes forskjellige typer anestetika. De mest brukte er:

Den vanligste anestesien er Xylocain Adrenalin.
En annen vanlig brukt agent er Citanest Octapressin.
For lengre kirurgi er Articain en vanlig bedøvelse.
Vennligst spør. hvis du har ytterligere informasjon fra tannlegen din før du er bedøvet.

Hvilken bedøvelse er best for meg?
Det avhenger av prosedyrens lengde, smertegrensen og din mentale status når det gjelder tannbehandling. Be derfor tannlegen som føler seg best for råd.

Kan jeg gjøre noe før behandling for å redusere smerte?
For å redusere smerte, kan du ta smertestillende midler, for eksempel en Ipren 200 mg pluss en Panodil 500 mg før behandling. Det er viktig at du er enig med denne tannlegen.

Før en større behandling, får du vanligvis reseptbelagt eller pille med premedikasjon, som du bør ta en time før prosedyren. Følg instruksjonene som er anbefalt av tannlegen din.

Hvilke bivirkninger og komplikasjoner kan være forbundet med bedøvelse?
Alvorlige bivirkninger og komplikasjoner er svært sjeldne ved lokalbedøvelse. Det kan være en liten ømhet i det området der staven er laget.

Hvor lenge jobber bedøvelsen?
Varigheten avhenger av styrken av dosen og bedøvelsen, og hvor nøyaktig tannlegen har hatt muligheten til å sette anestetika. Det kan være anatomiske forhold som gjør det vanskelig å legge anestesi, men dette skyldes uvanlighetene. Infiltreringsbedøvelse varer litt kortere enn wireanalyse. Varigheten av narkosen er kontrollert av narkomanen.

Hva gjør jeg hvis jeg har blitt bedøvet, og det gjør fortsatt vondt under behandlingen?

Hypnose er et supplement til smertelindring. Noen tannleger bruker hypnose før eller under behandling med stor suksess, så sjekk med terapeuten om det er av interesse. Du kan lese mer om hypnose her.