Tannkrone – alt du trenger o vite

Lag tannkronen med oss! Vi lytter til dine ønsker og sørger for at du får et resultat som oppfyller dine forventninger. Tannkronene våre er laget av de beste materialene fra svenske tannteknikere. Hvis du bare bryter med utseendet på tennene dine, kan det være et alternativ for skalter.

Hva er en tannkrona?

Tannkrone laget av porselen for fremtiden.

En tannkrone er en konstruksjon laget på en tann som har omfattende skade og hvor tannlegen anslår at fylling ikke varer. En krone er laget enten helt i keramikk (porselen) eller i metall med porselen på overflaten. Du kan også lage kroner i gull eller annet metall hvis du ønsker det. Kroner laget med porselen på utsiden eller helt i porselen kan være vanskelig å skille fra sine egne tenner. Hvis de er laget som tennens egen farge, kan man ikke se fra utsiden at tennene er kunstige. Dette kan selvsagt variere fra tilfelle til sak, men man forsøker å gjøre kronen så realistisk som mulig.

Hvordan er en tannkrone gjort?

Tannkrone under bygging av tannteknikere som lager porselenoppbevaring.

Siden en tannkrone er sementert på egen tann, krever det først og fremst at nok plass er opprettet. Dette gjøres ved å male rundt tennene rundt 1-2 mm. Deretter blir et utskrift på tennene og kjever tatt og sendt til en tanntekniker. Tannteknikeren lager deretter en krone og sender den tilbake til tannlegen som deretter forsøker den og sementer den på tannen.

Få en tannkrone med garantert gode resultater!

Vi lager tannkronen din i samarbeid med de beste tannteknikerne, og bruker kun topp kvalitet for best resultat! Vi garanterer deg å være fornøyd. Kontakt oss for mer info eller bestill i dag!

Tannkrone – Pris

Pris på tannkrona? Prisen kan variere avhengig av materialet på kronen og avhengig av hvor mye forsikringsfondet betaler. Hvis du har fått mye tannpleie gjort i det siste året, kan det være at du har kommet opp med høye kostnader og dermed mottar en større del av tannkronen din. Maksimumsprisen på krone slutter vanligvis til rundt 5000 +/- 500 kr. Ved et høyt etisk arbeid, for eksempel et panne, kan det være dyrere, avhengig av kravene som stilles til pasienten.

Går en tannkrone alltid?

Siden kronen er sementert på egen tann, er det viktig at nok av tannen forblir for at den skal fungere som en støtte. Hvis en tannkrone er laget på en tann hvor det ikke er nok tann igjen, er det fare for at tannkronen løsner på et senere tidspunkt. Som regel trenger du minst 3 mm tann på høyden på alle sider for å lage en tannkrone.